En småbarnsfar tar maxtest på lab

Som småbarnsfar til to småtasser, hobbysnekker, supermann, bauta og redningsmann med kronisk dårlig samvittighet – har jeg en drøm å bruke tiden min mer fornuftig. Ikke fordi jeg er rammet av noen “tidsklemme”, en klemme jeg helt oppriktig ikke kjenner klemme noe sted, men fordi jeg ønsker å ha mer kontroll. (Jeg gjør noen tilsvarende øvelser på andre arenaer også, klesrydding, bilvask, snekkerbodrydding osv)

Jeg tenker i mitt stille sinn at det å ta en test for å få noen knagger å henge treningen på kan være lurt. Jeg er nemlig blitt opptatt av struktur………..

Jeg er ingen vitenskapsmann og tar ikke inn over meg at det finnes like mange teorier om trening som det finnes utøvere. Jeg forholder meg til personen foran meg, som forklarer ting enkelt og troverdig – så får vitenskapen heller konkludere med at placebo-effekten fungerer på denne arenaen også.

Nå, selve testen:

Mr Test Dag Aalvik

Jeg søkte opp Melkesyrefabrikken, fordi jeg hadde fått med meg at noen av verdens beste kondiskarer hadde startet en testlab for “folk flest”. Etter litt om og men, fant jeg ut at den fabrikken som tidligere var lokalisert på Frogner, nå er lokalisert på Valhall på Helsfyr i Oslo. Kunne ikke passet bedre for meg som er:

1. Allergisk mot å lete etter p-plass  på Oslo Vest og mener at de som har kontor der OG forventer besøk kan slutte å forvente besøk.

2. For ujålete til å passe inn i en smørfabrikk på Frogner – hvor 2XU har tatt over etter Canada Goose og UGG`s i å bli den nye Vestkanbunaden…….

3. Happy med å entre et treningssenter hvor jeg møtte Mohammed Fellah i døra – et råskinn av en kraftplugg som datt i gryta som liten (ca 14 dager siden) og er sterkere enn han ser ut.

Da er dagen på mange måter perfekt.

Målet var som sagt å komme til enighet med meg selv, to barn, en travel kone, en uferdig kjellerstue, et umalt hus, NAV og en halvferdig snekkerbod om et treningsopplegg som passet alle de nevnte.

Selve testen er over på 40-45 minutter og i løpet av den tiden er vi innom oppvarming på ti minutter, stigningstråkk for å finne terskel + en maxpower test. Jeg tok en tilsvarende test på en løpemølle på et helt annet sted for noen år siden, så jeg hadde en viss formening om hva som ventet, selv om den klaustrofobiske følelesen av å få en badehette foran ansiktet ikke var helt som forrige gang.

For meg er det avgjørende å ha noen som pisker motivasjon inn i hodet og får meg til å prestere, noe Mr Aalvik klarte med glans. Han er tilstede under testen, småpludrer når han skal og holder helt kjeft når han skal det også……….Stigningstråkkene er ikke noe stress, det er behagelig tempo og moderat belastning og man blir passe varm i shortsen.

Maxtesten er, som man kanskje kan tenke seg, en test av hva man maksimalt klarer å presetere. Her presses man til det ytterste og det er fasinerende og kjenne alt av krefter forsvinne ut med oppvaskvannet etter noen få minutter:)

Maxtest

Summen av disse testene skal gi meg en indikasjon på form og fasong + stimulere de bedagelig anlagte genene mine til å yte i en mer strukturert form.

Alt handler jo om å unngå å havne i tidsklemma – gjør det ikke?

Sittestilling, håndtak og sete er som en litt gammeldags spinningsykkel gjør lite på en økt som dette – selv om vi gutta alltid liker å skylde på noe når pallplasseringer uteblir.

Resutatene av testen ligger veldagt, jeg har da ingenting å skamme meg over, jeg som har en kondisjonsalder på 20?

Konklusjon?

For meg er det helt avgjørende å ha noe å trene mot for å i det hele tatt orke å trene. En test som dette gir meg motivasjon til å forbedre meg, det er målbart og jeg ser frem mot en ny test til høsten – etter å ha fulgt anbefalingene til Mr Aalvik.

Som aktivpappa.no fan får du testen til redusert pris. Veil pris er 1490,- – som fan av oss betaler du kun 1100,-

Joe-Helge

Testresultater

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>