København mer enn shopping og tivoli

Strøget i København byr på mer enn shopping. Her kan far og barn leve seg inn i H. C. Andersens eventyrverden, utforske verdensrekorder, og bli både overrasket og forbauset.

En tur til København byr nemlig på mer enn endeløse klesstativ og hyller med sko. Og for dem som har tenkt seg i Tivoli, så er faktisk ikke det åpent hele året. Mellom alle klesbutikkene finnes det faktisk flere opplevelsessentre. Turen til København kan dermed bli svært så lærerik.

Fra den ene enden av Strøget til den andre kan man nemlig få med seg både Ripley’s Believe It or Not!, Guinness World Records, H. C. Andersen/Eventyrhuset og The Mystic Exploratorie. Strøget er en 1,1 km lang gatestrekning, som går fra Kongens Nytorv til Rådhuspladsen.

guinnes1

Utrolige verdensrekorder

Hos Guinnes World Records står verdensrekordene i kø. Dette er et 1000 m2 stort museum fylt med rekorder innen sport, kunst, musikk, natur og vitenskap. De illustreres på en måte som gjør at du får mer innsikt i historie og bakgrunn.

guinnes2

guinnes3

Her møter du bl.a. verdens høyeste mann som måler hele 272 cm. Du finner nok også verdens minste menneske. Hvor stor er høydeforskjellen mellom dem?

Tro det eller ei

Ripley’s Believe It or Not! fokuserer på det utrolige og forunderlige i denne verden. Det ligner på verdensrekordsenteret, men her er det mer mulighet for å teste ut ting, og du vil bli fascinert! Senteret er til minne om Robert Ripley, tegneserietegneren, utforskeren, oppleveren, illustratøren, samleren og søkeren av merkelige og annerledes ting. Han er en mann, som levde et liv, som best kan oppsummeres med det uttrykket han selv skapte; “Believe It or Not!”

guinnes4

Den mystiske siden

Er du tøff nok, og ikke redd for skumle ting, kan også en tur innom The Mystic Exploratorie være spennende.

Du vet jo ikke helt hva du går til, så her er det litt mer nerver inne i bildet. Det dreier seg fortsatt om det rare og pussige i denne verden, men sett fra en skumlere synsvinkel. Blod, død og ekle ting hører med. Det fokuseres på mystiske fenomener og du kan oppleve “skrik og hyl”. Du kan f.eks. prøve den elektriske stol, om du tør.

Eventyr

En desidert mer snillere opplevelse, rett ved Rådhusplassen er H.C. Andersens verden. Dette er bare koselig.

HC1

Her har du muligheten til å høre flere av H. C. Andersens eventyr. Du har sikkert hørt dem før, men de får en ny betydning med denne innpakningen. Eventyrene er godt illustrert. Du blir også bedre kjent med H. C. Andersen som person. Opplev hele hans livshistorie, fra barndom til voksenliv, og hans mange utenlandsreiser.

HC2

Mulig med kombi-billett

Det koster godt under 100-lappen for voksne å komme inn på de ulike sentrene. Det er ca halv pris for barn.

Vil dere inn i flere enn ett senter, er det smart å kjøpe kombi-billett som inkluderer to, tre eller fire av sentrene. Slik sparer du en del!

Sentrene er åpen ca alle dager.

For mer informasjon se http://www.ripleys.com/copenhagen/

God tur til København!

Tekst og foto: Kristian Hansen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>