Maxpuls II

 

De av dere som følger aktivpappa.no tett har fått med dere at hele redaksjonen har vært på test-tur til hovedstaden, bl.a. for å finne frem til et effektivt treningsprogram som passer inn i en travel hverdag. Redaksjonen utgjør riktignok ikke flere enn det samme antall som hadde fått plass på en Vespa – uten at det gjør oss mindre viktig:)

Da redaksjonen mottok testresultatene fra Melkesyrefabrikken var vi ganske fornøyde – uten at vi hadden noen målinger å benchmarke dette mot, var vi glad for å ha tatt en test og for å ha fått et program som skal gi oss en effektiv treningshverdag. Vi fedre vet jo at noe av det verste våre koner vet er når sofaen har har blitt en naturlig del av kroppen vår og at vi lar forfallet spise både oss og forholdet opp, bit -for – bit.

Vi vet også at de samme koner ikke blir noe særlig happy av ambisjoner om Trondheim-Oslo, single-handicap i Golf eller at vi skal stake fra Aukland-gutta i neste års Vasalopp.

Mellomtingen her føler jeg er viktig. Moderat og effektiv trening, som holder vekten i sjakk, er effektiv for samlivet og skaper en glad og nydusjet mann er noe konene våre setter pris på. At vi fedre faktisk er mer balanserte og hyggeligere å være rundt er noe de fleste av oss kan bekrefte!

Den jobben fikk altså Dag Aalvik på Melkesyrefabrikken – noe han løste til premiumkarakteren A.

Jeg har, som dere har kanskje har skjønt, prøve å effektivtisere dagene. Ikke for å unngå tidsklemma, få tid til mer trening eller kunne ha mer fri, men mer for å slippe å ha dårlig samvittighet fordi jeg ikke er forberedt nok.

Min trening har tidligere vært preget av “no pain – no gain” tanken. Dag vil at jeg skal endre dette tankesettet og begynne å trene litt mer planlagt. Ikke grøtete med fullt kjør på spinning, knebøy og aerobic på samme økten, men mer etter sone-inndelingen. Dag fant sonene mine og la opp til et program jeg syntes så litt slapt ut. Såpass slapt at jeg måtte ta en ny maxulstest for å få bekreftet at Intensitetssone 4 er akkurat der Dag sa at den var.

Stamina HOT tilbyr maxpuls test. De holder til rett borti veien for der jeg bor og er bemannet med verdens hyggeligste betjening. Jeg innrømmer at jeg lurte litt på hva slags etablissement som skulle rigges til i nabolaget når jeg så skiltet på veggen første gangen, men er overbevist om hva de holder på med etter å vært innom. Jeg har hatt gleden av å bli kjent med verden sterkeste kiropraktor, en håndfull proffe spinninginstruktører og en betjening som har tatt vare på både pulsklokker og Mac`er jeg har lagt fra meg i kampens hete. Alt bragt tilbake til pappa`n sin som i perioder er litt svimmel.

Jeg fikk en av gutta på Stamina HOT Porsgrunn til å rigge seg til ved en sykkel, pulsklokke og pisk. Maxtest II var i gang. Poenget? Ikke mer vitenskapelig enn at eg ville ha bekreftet at de sonene jeg hadde fått var de riktige. Jeg innrømmer at de første øktene har føltes litt slappe.

Test II

Staminas test ga meg de samme svarene som hos Melkesyrefabrikken. Jeg skal derfor fortsette den effektiviserte treningen min med fornyet selvtillit.

Hva det git meg i andre enden?

Ikke annet enn at trening gir overskudd! Overskudd til å være mer leken, tilstede, konsentrert og opplagt ovenfor to barn, kona, en uferdig kjellerstue og en 41 år gammel kropp som trenger pleie og vedlikehod i en travel hverdag.

Takk til Stamina Hot Porsgrunn og takk til Dag hos Melkesyrefabrikken!!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>