Vi er så opptatt av helse at det går ut over helsa? Tilsvar!!

 

Sjekk opprinnelig sak: http://www.dn.no/dnaktiv/article2570257.ece

 

aktivpappa.no finner det noe merkelig at denne artikkelen ble publisert samme dag som aktivpappa.no var på testsenter for å gjøre nettopp det denne duoen fordømmer: Å få litt hjelp til å optimalisere treningen i en travel hverdag!

aktivpappa.no mener Førsteamanuensis Stig Leirdal og Høgskolelektor Vidar Hammer Brattli fra Høgskolen i Nesna begge blir en del av “kvakksalveriet” når de nå er ute og mener det de gjør.

Aktivpappa.no mener fokuset må være på et helt annet sted og på et annet nivå enn at problemet er at enkelte trener for hardt! Basert på vår erfaring har de som i en periode av livet trener hardt også hatt gode vaner på trening og aktivitet i ungdommen. De samme menneskene kommer også til å ha et sunt og greit forhold til trening når de våkner fra elitedrømmen en eller annen gang på terskelen til pensjonist-tilværelsen..

Problemet er vel heller alle de som ikke trener eller ikke har satt seg mål om plassering i ritt eller renn eller som ikke evner å kikke seg i speilet å ta en reality check på tingenes tilstand.
Amanuensisen og lektoren burde rette sin ikke-kommersielle pekefinger mot helt andre grupper i samfunnet enn de som har struktur og selvdisiplin nok til å gjennomføre sine timer med trening og sparer samfunnet et ukjent antall millioner kroner.

aktivpappa.no kunngjorde for litt siden at vi skulle offentliggjøre lettleste og folkelige analyser av folks gjøren og aden. Jeg synes det passer bra å lansere en liten flik av noen resultater fra de siste 6 dager:

2 timer observasjon av kassa på Statoil E18 Holmstrand, fordelt over 4 dager:

Antall håndverkere med pølsefrokost: 21 (Tidsperiode 0745 – 0815)

Antall cola solgt i perioden: 9 (Som oftest tilbehør til nevnte pølsefrokost)

Antall pakker med sigaretter: 14 (Snus ikke medregnet)

+ et ukjent antall pakker med sjokolade, annen type brus, boller, skolebrød, pizza og annen type mat som hadde passet bedre på en julebordsbuffèt enn i et frokostutvalg på en statlig eid bensinstasjonkjede.

Jeg foreslår at Høgskolen i Nesna retter sin pekefinger mot de arenaene som aktivt bidrar til å øke fettprosenten i stedet for å komme med mishagsytringer mot en gruppe mennesker som har et aktivitetsnivå litt over snittet.

Tar dere utfordringen?Langrenn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>